Banden

Zomer & Winterbanden

Zomer- & Winterbanden

Oudshoorn & Ruygt is uw merkonafhankelijke banden- en velgenspecialist met een breed assortiment zomer-, all season- en winterbanden. Wij adviseren u graag de juiste (meest veilige) band voor uw personen- of bedrijfsauto, SUV, caravan- of camper en aanhanger. Banden van vele bekende merken zoals; Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Vredestein en Fulda zijn direct uit voorraad leverbaar. Tevens kunnen wij uw zomer- en winterset opslaan.

Winterbanden in de zomer
langere remweg

In de zomer heb je met winterbanden een langere remweg dan met zomerbanden. Dat komt omdat het profiel van winterbanden is ontworpen voor het gebruik op sneeuw en minder effectief is op droog wegdek. Bovendien: hoe hoger de temperatuur, hoe langer de remweg van winterbanden wordt. Bij een temperatuur van 15°C en een snelheid van 50 km/h kan een auto met zomerbanden op droog wegdek binnen 12 meter stilstaan. Maar een auto met winterbanden heeft onder dezelfde omstandigheden zo'n 14 à 15 meter nodig.

Het verschil in remweg wordt nog groter naarmate het warmer wordt. Bij een buitentemperatuur van 35°C zijn de remprestaties van winterbanden 30% minder dan die van zomerbanden.

scroll up